Skip to content

Elixir w mediach

WORLD RESTAURANT AWARDS – ELIXIR by Dom Wódki nominowany do restauracyjnych Oscarów!

W 2018 roku restauracja ELIXIR by Dom Wódki została nominowana do nagrody World Restaurant Awards, obok takich sław jak paryska Alain Ducasse at Hotel Plaza Athénée czy legendarna hiszpańska Celler de Can Roca. Nominacja został dokonana przez Jury, w skład którego wchodzili wybierani wielokrotnie na najlepszych szefów kuchni świata Massimo Bottura ze słynnej Osteria Francescana i Rene Redzepi z kopenhaskiej restauracji Noma. Elixir nie wygrał, ale dumnie reprezentował Polskę na salonach największych restauracyjnych gwiazd, ulegając w swojej kategorii słynnej Geranium z Kopenhagi, wybranej w 2021 roku restauracją nr 1 na świecie przez World’s 50 Best Restaurants.

Elixir_Media-logo_RMF

Polska restauracja wśród najlepszych lokali na świecie!

„Polska restauracja „Elixir” znalazła się wśród lokali, nominowanych do międzynarodowego konkursu World Restaurant Awards 2019″

Adrianna Raszyk, RMF FM

Elixir_Media-logo_Onet

Warszawski lokal z szansą na restauracyjnego Oscara

„Po raz pierwszy w historii nasz rodzimy lokal gastronomiczny został nominowany do tej prestiżowej nagrody.”

Piotr Halicki, Onet.pl

Elixir_Media-logo_Chilli-Zet

Polska restauracja ma szansę wygrać „restauracyjnego Oscara”!

„Pierwszy raz w historii zdarza się, by polski lokal gastronomiczny został nominowany do tak prestiżowej nagrody, jak ta.”

Chillizet

Elixir_Media-logo_Gazeta

Wódka i śledź
– czy to może być eleganckie

„Połączenie wódki i określonych dań ma w Polsce długą tradycję. Potraktowanie wódki jako trunku szlachetnego to nowość.”

Monika Kucia, ugotujto.pl

Elixir_Media-logo_Nowosci-Gastronomiczne

Pionierom jest zawsze najtrudniej

„Gdy cała Polska szalała na punkcie sushi i kuchni włoskiej, Piotr Popiński konsekwentnie promował polskie smaki.”

Marta Kudosz, Nowości Gastronomiczne

Elixir_Media-logo_Wyobraznia

Jak dobrać alkohol do potrawy?

„Restauracja Elixir by Dom Wódki jako jeden z pionierów może poszczycić się profesjonalnym łączeniem smaków alkoholu i jedzenia.”

Wyobraźnia.eu

Elixir_Media-logo_Zdrowy-Styl-Zycia

Nowatorskie połączenia smaków. Jak zmienia się gastronomia?

„Restauracja ELIXIR by Dom Wódki jest obowiązkowym punktem odwiedzin na kulinarnej mapie Warszawy.”

Zdrowy Styl Życia

Elixir_Media-logo_Restaurantica

Polska wódką stoi…

„To jedno z niewielu w Warszawie miejsc, które z czystym sumieniem będę polecać gościom z zagranicy.”

Restaurantica.pl

Elixir_Media-logo_Kultura-Masowa

Teoria łączenia smaków – jak to działa?

„Warto poeksperymentować i stworzyć nowe niebanalne połączenie smaków. Taka sztuka nazywa się food pairingiem.”

Kultura Masowa